Ha már utazunk, akkor kóstoljuk a helyit és merítsünk ötleteket! Az őrségben találkoztam a dödöllével, egyszerű, laktató, parasztos étel – imádom. Egy tál dödölle… bőven elég köretnek, vagy önmagában is, leginkább tejföllel és némi szalonnapörccel. Az őrségben bárhol megtaláljuk, én bátorkodtam otthon is nekiveselkedni.A dödöllével egy néhány napos őrségi kerékpártúrán találkoztam, ez volt az első étel, amit Farkasfán egy igen jó étteremben (Vadkörte Fogadó – ajánlom!) megkóstoltam. Azóta is imádom ezt az egyszerű krumplis ételt.
Összetört főtt krumpliba ameddig csak bírja, némi sót, majd lisztet keverünk, ehhez pedig masszív felkarra van szükség, kipróbáltam 🙂 Amikor már nem lehet tovább keverni, hagymás zsírba kanállal kis gombócokat szaggatunk a krumplis-lisztes keverékből és jól megpirítjuk. Nyakon öntve tejföllel isteni, önmagában is, vagy köretnek. Egy esküvőn jóféle harcsapaprikás mellé kínálták, remek volt!
Itt egy videó a vizuális élményekre vágyóknak:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: